Posted on

kinderkamerposters zelfmaak tips

kinderkamerposters-olifant

Steek je vinger op als jouw kamer vroeger ook vol hing met kinderkamerposters. Inderdaad, die van mij ook.

Kinderkamerposters zijn fantastisch. Waarom? Alles kan. Creatief, brutaal, lief emotioneel. Sommige poster maken je enthousiast en energiek zoals voetbalposter of muziekposters. Andere posters zijn weer leerzaam zoals bijvoorbeeld de ABC posters. De sleutel van een mooie poster ligt echter in het design.

Pastylabel denkt een beetje te weten wat jullie mooi vinden. Hieronder geven we een kijkje in onze werkwijze en misschien wel leuke tips om zelf eens een kinderkamerposter te maken.

Hoe maak je de mooiste kinderkamerposters

Tip 1. Gebruik de juiste kleuren in de kinderkamerposters. Bij meerdere kleuren vooral de juiste kleurcombinaties.

De kleur is een van de belangrijkste aspecten van een kinderkamerposter. De kleur trekt de aandacht en creeert vaak al een emotie en gevoel. Afhankelijk van het onderwerp en de soort ruimte waarin de poster hangt zullen de kleuren fel, rustig of zwart wit zijn. Natuurlijk is het een must dat de posterkleuren bij de kinderkamer passen.

In de dierenposters hieronder afgebeeld, is vooral gebruik gemaakt van rustige kleuren. Veel baby- en kinderkamers zijn veelal ingericht met lichte pasteltinten. Daar passen deze posters goed bij. Door het gebruik van weinig verschillende kleuren ogen de posters rustig en zullen ze niet snel vloeken met de rest van de kinderkamepastylabel_kinderkamerposters_dierenhoofden_zebra

pastylabel_kinderkamerposters_dierenhoofden_neushoornpastylabel_kinderkamerposters_dierenhoofden_zebra_rose

Tip 2. kinderkamerposters lettertype

Het lettertype op een kinderkamerposter is erg belangrijk. Een elegante poster met een mooie sierlijke cursieve letter, een speelse poster met een handgeschreven letter. Wat serieuzer met een schreefloze bold.. Experimenteer gerust met typografie. Een beetje gevoel moet je wel hebben.

”Ga in het begin vooral voor zekerheid en kies een
simpele schreefloze letter zoals bijvoorbeeld een helvetica.”

Tip 3. Less is more

Maak het niet te moeilijk. Niet teveel tierelantijntjes bij de eerste posters die je ontwerpt. Kies voor een groot duidelijk beeld met daarbij wellicht een kreet. 1 beeld of zefs 1 woord of een paar woorden. Voeg geen onnodige beelden of teksten toe als dat helemaal niet nodig is.

Tip 4. Vormen

Maak gebruik van vormen om interresse te wekken. Denk aan een tekstballon die de tekst kan benadrukken. Het gebruik van vormen om bepaalde elementen te benadrukken wordt ook vaak in de reclamewereld toegepast. Jij bepaald wat mensen als eerste lezen of opvalt op de poster.

Verder, ben creatief. Alles kan en mag.
Zet de woorden schuin en scheef en afbeeldingen desnoods ondersteboven. Gebruik wat humor en vergeet vooral de mooie kleuren niet om de mooiste kinderkamerposters te creeeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.