Posted on

Decoratieve tape: ideeen voor pasen

Paastak van decoratieve tape

Decoratieve tape: ideeen voor pasen. Wat is er leuker dan met de familie lekker broodjes eten, eitjes verstoppen en thuis alles fleurig aankleden En natuurlijk de welbekende Paastak! We kozen dit jaar echter voor een iets minder traditionele variant namelijk 1 gemaakt met decoratieve tape, en eieren van vilt en papier. Superleuk om op de deur, kast of muur te maken.

Hieronder een tutorial over hoe te werk te gaan:

 • Stap 1. Washi tape kopen

Koop washi tape in de juiste kleur. Wij gebruikte de polkadot roze van Pasty Label, Bite me! lijn.
Het vilt kochten we bij Xenos en het papier bij Ikea.

 • Stap 2.

Zorg dat je stevig karton, plakband, een schaar, een potlood en een mesje in de buurt hebt. We gaan een mal maken voor de eieren. Deze maken we door een ei te tekenen op het karton. Uit de hand of trek het over met een ovale vorm. Knip dit ei vervolgens uit.

decoratieve tape washi paastak


 • Stap 3.
  Stap 3 is het uitsnijden van eieren uit papier en vilt. Leg de kartonnen mal op het vilt, plak hem eventueel vast met plakband of een stuk tape en snijd er vervolgens omheen. Lekker hard drukken zodat je maar 1 keer hoeft te snijden en geen haakjes of pluizen trekt in het vilt. Doe dit hetzelfde met het papier.washi papier paastak

 

 • Stap 4.
  Maak de basis van de paastak met je decoratieve washi tape. Een stam en wat vertakkingen voldoen prima.

 

 • Stap 5.
  Ga de eieren aan je tak plakken. Dit doe je door gewone plakband op te rollen en aan de achterkant van je ei te drukken. Zo maak je zelf handig dubbelzijdige tape die makkelijk te verwijderen is. Dit kan natuurlijk ook met washi tape!

 

Decoreer naar eigen smaak met decoratieve tape en voila, daar is je moderne paastak! J

masking tape paastak

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *