Posted on

kinderkamerposters zelfmaak tips

kinderkamerposters-olifant

Steek je vinger op als jouw kamer vroeger ook vol hing met kinderkamerposters. Inderdaad, die van mij ook.

Kinderkamerposters zijn fantastisch. Waarom? Alles kan. Creatief, brutaal, lief emotioneel. Sommige poster maken je enthousiast en energiek zoals voetbalposter of muziekposters. Andere posters zijn weer leerzaam zoals bijvoorbeeld de ABC posters. De sleutel van een mooie poster ligt echter in het design.

Pastylabel denkt een beetje te weten wat jullie mooi vinden. Hieronder geven we een kijkje in onze werkwijze en misschien wel leuke tips om zelf eens een kinderkamerposter te maken.

Hoe maak je de mooiste kinderkamerposters

Tip 1. Gebruik de juiste kleuren in de kinderkamerposters. Bij meerdere kleuren vooral de juiste kleurcombinaties.

De kleur is een van de belangrijkste aspecten van een kinderkamerposter. De kleur trekt de aandacht en creeert vaak al een emotie en gevoel. Afhankelijk van het onderwerp en de soort ruimte waarin de poster hangt zullen de kleuren fel, rustig of zwart wit zijn. Natuurlijk is het een must dat de posterkleuren bij de kinderkamer passen.

In de dierenposters hieronder afgebeeld, is vooral gebruik gemaakt van rustige kleuren. Veel baby- en kinderkamers zijn veelal ingericht met lichte pasteltinten. Daar passen deze posters goed bij. Door het gebruik van weinig verschillende kleuren ogen de posters rustig en zullen ze niet snel vloeken met de rest van de kinderkamepastylabel_kinderkamerposters_dierenhoofden_zebra

pastylabel_kinderkamerposters_dierenhoofden_neushoornpastylabel_kinderkamerposters_dierenhoofden_zebra_rose

Tip 2. kinderkamerposters lettertype

Het lettertype op een kinderkamerposter is erg belangrijk. Een elegante poster met een mooie sierlijke cursieve letter, een speelse poster met een handgeschreven letter. Wat serieuzer met een schreefloze bold.. Experimenteer gerust met typografie. Een beetje gevoel moet je wel hebben.

”Ga in het begin vooral voor zekerheid en kies een
simpele schreefloze letter zoals bijvoorbeeld een helvetica.”

Tip 3. Less is more

Maak het niet te moeilijk. Niet teveel tierelantijntjes bij de eerste posters die je ontwerpt. Kies voor een groot duidelijk beeld met daarbij wellicht een kreet. 1 beeld of zefs 1 woord of een paar woorden. Voeg geen onnodige beelden of teksten toe als dat helemaal niet nodig is.

Tip 4. Vormen

Maak gebruik van vormen om interresse te wekken. Denk aan een tekstballon die de tekst kan benadrukken. Het gebruik van vormen om bepaalde elementen te benadrukken wordt ook vaak in de reclamewereld toegepast. Jij bepaald wat mensen als eerste lezen of opvalt op de poster.

Verder, ben creatief. Alles kan en mag.
Zet de woorden schuin en scheef en afbeeldingen desnoods ondersteboven. Gebruik wat humor en vergeet vooral de mooie kleuren niet om de mooiste kinderkamerposters te creeeren.

Posted on

tekstposter kinderkamer met heerlijke ijsjes

kinderkamer poster met tekst

kinderkamer poster met tekst en heerlijke ijsjes

Nieuw in de Pastyshop! Een heerlijk frisse ijsjes poster. Voor een vrolijke touch op de kinderkamer. Juist met dit natte treurige herfstweer is deze kinderkamerposter met tekst en ijsjes een uitgelezen mogelijkheid om de kinderkamer van je zoon of dochter een beetje op te vrolijken. ”Be Cool”
De heerlijke frisse pasteltinten zorgen ervoor dat iedereen vrolijk wordt van deze prachtige kinderkamer prent in A2 formaat.

In de Pastyshop is dezefde poster te koop zonder de witte tekst ”Be Cool”.

Posted on

muurstickers kinderkamer jongen. Zee, zomer en piraten

muursticker jongenskamer stuurwiel hout schip houten stuur sticker kinderkamer

Het is eindelijk wat warmer aan het worden! Wat hebben we er lang op moeten wachten dit jaar. De winkels lagen al vol met BBQ lekkernijen gekleurde lampions en picknickkleden. Ik kon er alleen maar smachtend naar kijken terwijl ik mijn paraplu uitschudde over m’n ballerina’s, bah weer natte voeten. Maar de zon heeft zich laten zien, en goed! En zoals voor vele anderen met mij is die warme gele bol een grande inspiratiebron, inspiratiebol.. naja, ik kreeg een lading met nieuwe ideeen voor Nieuwe zomerse muurstickers kinderkamer jongen.

Een van de fijnste plekjes wat mij betreft is de zee. Het strand en het water doet me ontspannen. Ik kan eindeloos het water afspeuren op zoek naar actie (vroeger al zag ik in veel golven een springende dolfijn ;). En de meest fascinerende vormen en kleuren schelpen zijn te vinden aan de waterlijn. Zo ontdekte mijn zoontje dit jaar ook schelpen en de zee. Hij had zijn eerste (bewuste) zeevakantie. Toen hij 2 jaar was maakte hij al kennis met de Middellandse zee maar hij vond het maar niks dat de golven terug bleven komen J 🙂

muurstickers kinderkamer jongen

Nu was hij om , zoals ik, en zal hij voor altijd fan blijven van de zee en alles wat er bijhoort. Ook wat er onderwater zich afspeelt interesseert hem, walvissen haaien planten, hij kent z’n marinebiologie. Natuurlijk toegefluisterd door z’n moeder 😉

Piraten of zee thema

Maar ook piraten, boten en schepen. Het blijft een jongen.. Dus wat is er voor zo’n jongen nou leuker dan een slaapkamer thema zee! Een muur van de jongenskamer vol met prachtige zomerse zeestickers als wanddecoratie. Klik hier voor stoere piratenposters!

Posters in navyblauw, muurstickers met stuurwielen van hout, een grote blauwe walvis en natuurlijk het welbekende Ahoy captain als superleuke muursticker of wanddecoratie. Maak het af met her en der een schelp (zelf gejutterd;). En als je het echt te gek wilt maken voor je kleintje krijgt ie een eigen goudvis sticker op zijn kamertje.
Maar die moet dan wel heel stil zijn snachts.. er worden piratendromen beleefd als het donker is!

Blijf op de hoogte en like onze facebook-pagina.

muurstickers kinderkamer jongen tekst

muurstickers-kinderkamer-jongen-vis